Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Belangrijke Wijzigingen Voor Camperbezitters En Rijscholen

Nieuwe EU-regels voor rijbewijs B: Maximaal gewicht voor campers verhoogd naar 4250 kg

Belangrijke wijzigingen voor camperbezitters en rijscholen

Europees Parlement stemt in met nieuwe richtlijn

Het Europees Parlement heeft op 23 februari ingestemd met een nieuwe richtlijn die het maximale toegestane gewicht voor voertuigen die mogen worden bestuurd met een rijbewijs B verhoogt naar 4250 kg. Dit betekent dat bestuurders met een B-rijbewijs binnenkort in staat zullen zijn om campers te besturen met een toegestaan gewicht tot 4250 kg, in plaats van de huidige limiet van 3500 kg. Deze wijziging zal naar verwachting in de loop van het jaar in werking treden, nadat het voorstel formeel is goedgekeurd door de EU-raad.

De nieuwe richtlijn is een langverwachte overwinning voor camperliefhebbers en organisaties die jarenlang hebben gepleit voor een verhoging van de toegestane gewichtslimiet. Deze wijziging zal het voor camperbezitters gemakkelijker maken om grotere en zwaardere voertuigen te besturen, wat meer comfort en flexibiliteit biedt tijdens het reizen.

Naast het verhogen van de gewichtslimiet bevat de nieuwe richtlijn ook bepalingen om het gebruik van zero-emissievoertuigen te bevorderen. Vanaf 2024 zullen bestuurders met een B-rijbewijs zero-emissievoertuigen tot 4250 kg mogen besturen, wat de overgang naar een schonere transportsector ondersteunt.


Comments